Geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek kuruluşunu ilan eden Özgür Sanat Meclisi, sanat ve yaşam tarzı üzerindeki baskıları hatırlatarak oy kullanma çağrısı yaptı.

'AMASIZ, FAKATSIZ BİR DEMOKRASİ TALEP EDİYORUZ'

"Hikayeyi değiştirme ve yeni bir hikaye kurmak için ilk sözümüzü söylüyoruz" diyerek bir açıklama yayımlayan Özgür Sanat Meclisi, önümüzdeki seçimin demokrasi açısından, hukuk açısından, hak ve özgürlükler açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, "Soruyoruz; yeni oluşacak iktidar, şimdiye kadarki yasakçı- baskıcı anlayışı mı, yoksa gerçek bir demokrasi yolunu mu tercih edecek? Bu seçimlerin ortaya koyduğu en büyük beklenti bu sorunun cevabıdır. Diyoruz ki; iktidara kim gelirse gelsin, koşulsuz, amasız, fakatsız bir demokrasiyi talep ediyoruz. Sanat hakkı ve sanatsal ifade özgürlüğü hakkını anayasal bir hak olarak talep ediyoruz. Sanatı ve sanatçıları, ötekileştirici anlayışla ve siyaset dili ile yönetilmeye çalışılmasına itiraz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Özgür Sanat Meclisi olarak, aramızdaki farklılıkların, oluşturduğumuz birlikteliğin zemininin önünde bir engel olmadığını, bu birlikteliği de sürdürebilirlik parantezine aldığımızı, insan haklarının, hukukun, adaletin sanatın ve özgürlüklerin olduğu ve korunduğu başka bir Türkiye'den yana olduğumuz bilinciyle ilk sözümüzü söylüyoruz" denildi.

ÖZGÜR SANAT MECLİSİ'NDEN SANDIK ÇAĞRISI

Ardından paylaşılan çok sayıda görselle, oy kullanma çağrısı yapıldı. Seçimde aynı zamanda nelerin oylandığı hatırlatılan çağrılarda şu ifadeler yer aldı:

  • Düşünce özgürlüğü için oyunu kullan,
  • Sanatsal özgürlük için oyunu kullan,
  • Festival ve şenlik yasaklarına karşı oyunu kullan,
  • Dinin sanatı yargılamaması için oyunu kullan,
  • Sansürün kanıksanmaması için oyunu kullan,
  • Sanatı ucube görenlere karşı oyunu kullan...

(Evrensel Gazetesi)