Püf noktalarla hem parfümlerinizi yanınızda taşıma zahmetinde bulunmak zorunda kalmayacaksınız hem de kokularınız gün boyunca kalıcı hale gelecek.

Çoğu insan, parfümün etkisinin daha uzun süre dayanmasını sağlayan uygulamaların ve ipuçlarının olduğunun bile farkında değildir. Ve ne yazık ki, eğer parfümünüzü banyoda veya doğrudan ışık alan bir yerde saklıyorsanız, parfümün etkisini daha kullanmadan kaybetmeye başlamış oluyorsunuz. Bu yazıda, hem parfümü kullanırken hem de saklarken, parfümünüzden en iyi şekilde yararlanmanız için bazı ipuçlarını ve en iyi uygulama yöntemlerini ele alacağız:

PARFÜMÜ SIKMADAN ÖNCE CİLDİNİZİN YETERİNCE NEMLİ OLDUĞUNDAN EMİN OLUN

  • Parfümünüzü sıkmadan önce kokusuz losyon veya krem sürmek cildinizi nemlendirecek ve bu sayede parfümün daha uzun süre etkisini göstermesini sağlayacaktır.

NABIZ NOKTALARINA VAZELİN SÜRÜN

  • Nabız noktalarına parfüm sıkmadan önce mutlaka vazelin sürün. Vazelinin kokuyu hapsedici özelliği sayesinde parfümleriniz daha kalıcı hale gelir. Ayrıca nabız noktalarına, bileklerinize parfüm sıktıktan sonra birbirine sürtmemelisiniz. Bileklerinizi sürtmeniz kokunun daha çabuk uçmasına sebep olmaktadır.

PARFÜMÜNÜZÜ SAÇ FIRÇANIZA PÜSKÜRTÜP SAÇINIZI TARAYIN

  • Eğer saçınızda ekstra bir koku istiyorsanız, saç fırçanıza parfüm püskürtebilir ve saçınız kuruyken tarayabilirsiniz. Pek çok parfümün içindeki alkol saçınıza zarar verebileceğinden dolayı parfümü saçınıza doğrudan püskürtmeyin.

 EŞLEŞEN KOKULU LOSYONLAR KULLANIN

  • Kokunuzu en üst düzeye çıkarmanın bir başka yolu da parfümünüzle beraber satılan losyon gibi diğer ürünleri de satın almaktır. Bazı popüler markalar, parfümleriyle beraber kullanılmak üzere tamamen uyumlu ürünler de üretiyorlar. Siz de parfümü bu ürünlerle birlikte kullanarak parfümün kalıcılığını arttırabilirsiniz. 

GİYSİLERİNİZİN DAHA UZUN SÜRE KOKMASI İÇİN ÇEKMECENİZE PARFÜM SIKIN

  • Eğer sürekli kullandığınız bir imza kokunuz varsa, kıyafetlerinizin de onun gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. Çekmecelerinizi birkaç kez püskürtülmüş kağıt havlular ile kaplayın. Bu sayede kokunun kıyafetlerinize nüfuz etmesine izin vermiş olacaksınız. 

 PARFÜM ŞİŞESİNİ ÇALKALAMAYIN

  • Parfümün sallanması da aynı şekilde havanın kokuya nüfuz etmesine ve ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı parfümü çalkalamaktan ve sallamaktan kaçının.  

 PARFÜMÜ SIKTIKTAN SONRA ELİNİZLE OVALAMAYIN

  • Parfüm sıktıktan sonra bileklerinizi birbirine sürtmek kimyasalların parçalanmasına sebep olur ve üst notaların normalde olduğundan daha hızlı bozulmasına neden olur.
  • Eğer parfümünüz bir püskürtme başlığına sahip değilse, parfümü bir pamuk yardımıyla cildinize nazikçe sürün. 

kalici-parfum-kokusu-icin-ideal-yontemler-9226315_8446_o