Beccau, 69 yaşındaki zanlının 2016'da evinin soyulduğunu aktardığını ve o tarihten bu yana "göçmenlere yönelik tamamen patolojik hale gelen bir nefret duyduğunu" söylediğini açıkladı.

Savcının açıklamasına göre zanlı, sorgulama sırasında "evinin soyulmasından bu yana göçmen veya Avrupalı olmayan yabancı öldürmeyi istediğini" söyledi.

KENDİNİ ÖLDÜRMEYİ DÜŞÜNMÜŞ

69 yaşındaki zanlının "depresif ve intihara meyilli olduğunu" da söylediği ve cuma günkü saldırıda sonra kurşunla kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediği aktarıldı.

Zanlı dedektiflere ilk önce silahla Saint-Denis kasabasına gittiğini ancak burada "öldürecek yabancı bulamadığını", bu yüzden Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin olduğu Rue d’Enghien'e gittiğini belirtti.

Saldırıyı düzenleyen 69 yaşındaki saldırgan, üç kişiyi öldürüp üç kişiyi de yaraladıktan kısa süre sonra yakalandı. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu bildirdi.

2013 yılında PKK kurucularından Sakine Cansız , Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, kültür merkezinin yakınlarında vurularak öldürülmüştü. 

'KALBİMİZ YAŞAM MÜCADELESİ VERENLERLE'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa Kürtleri Paris'in ortasında hain bir saldırının hedefi oldu. Kalbimiz kurbanlar ile aileleri ve yakınları yaşam mücadelesi verenlerle." ifadesini kullanarak saldırgana müdahale eden Fransız polisini tebrik etti.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin olay yerine gelerek yaptığı açıklamada "Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da Kürtlerin özellikle hedef alındığı söylenemez." ifadesini kullanmıştı.

Cuma günü cinayetlerin ardından Kürt gruplar Paris'te eylemler düzenledi.(Gerçek Gündem)