Associated Press'e göre zanlıyı yakalayan kolluk kuvvetleri arasında yer alan Carla Hurley, Pelosi ailesinin evinde yakalandıktan sonra bir saat boyunca DePape’yi sorgularken, peşine düşmek istediği diğer insanlardan bahsettiğini ifade etti. Mahkeme kayıtlarına göre DePape, yetkililere 28 Ekim'de Pelosi'nin evine zorla girerken Meclis Başkanı'nı aradığını söyledi, ama kendisi o sırada evde değildi.

Saldırganın hedefinde olan diğer isimlerin arasında, Hunter Biden ve California Valisi Gavin Newsom gibi önemli kişiler yer alıyordu. 

tom hanks
Tom Hanks

SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

DePape, bir federal memuru kaçırmaya teşebbüs ve bir federal memurun yakın aile üyesine saldırı da dahil olmak üzere suçlamaları reddediyor. DePape'nin neden diğer tanınmış kişileri hedef almak istediği açık değilken, bildirildiğine göre ülkede yayılan komplo teorilerini benimsemişti. Hurley'e göre DePape, "Washington'da kötülük var, yaptıkları kampanyanın çok ötesine geçti" dedi.

Ülkede şok etkisi yaratan olayda, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin evine giren DePape, Pelosi'nin kocasına çekiçle saldırarak başından ve elinden ciddi şekilde yaralamıştı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER