CNN'in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, Washington'ın Ukrayna'daki savaş planını detaylandıran gizli belgelerin sızması, Kiev'in Rus işgaline karşı önlemlerini artırmaya ve askeri duruşunu değiştirmeye zorladığı belirtildi.

‘ÇOKTAN DEĞİŞTİRDİ’ İDDİASI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'ye yakın bir kaynağa göre, sızdırıldığı iddia edilen ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) ait ‘çok gizli’ devlet belgeleri nedeniyle Kiev askeri planlarının bazılarını “çoktan” değiştirdi. Ancak haberde, hangi planların değiştirildiği ve bu değişikliklerin ne kadar ciddi olduğu belirtilmedi.

Orijinallikleri henüz onaylanmamış ve şubat ortası ile mart başı arasında derlenmiş gibi görünen 53 belge, ABD'nin Ukrayna ve kişisel olarak Zelenski de dahil olmak üzere ABD’nin kilit müttefikleri üzerindeki casusluk çabalarına ışık tutuyor. CNN’e konuşan bir kaynak, ifşayı "şaşırtıcı değil" olarak nitelendirdi, ancak bunun Ukraynalı yetkilileri hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti.

Geçen hafta, Zelenski'nin kıdemli yardımcılarından Mikhail Podoliak, geçtiğimiz hafta belgeleri "sahte" olarak nitelendirmişti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER