Güney Amerika ülkesi Peru'daki bir altın madeninde yaşanan iş cinayetinde en az yedi işçinin öldüğü açıklandı. Yerel polis, olayın 'maden kazası' olduğunu bildirdi. 

İngiltere yasayı onayladı! Göçmenler Ruanda'ya gönderilecek İngiltere yasayı onayladı! Göçmenler Ruanda'ya gönderilecek

Reuters'ın haberine göre, yerel polis yetkilisi Enrique Felipe Monroy, RPP radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, maden işçilerinin cesedinin yerin yaklaşık 1,5 kilometre altında bulunduğunu söyledi. Monroy, ilk belirlemelere göre, La Rinconada kasabasındaki madenin çöktüğünü kaydetti. Bölgede, yüzlerce küçük maden olduğu ve bölgedeki madenlerin bazılarının gerekli izinler olmadan faaliyet gösterdiği bildirildi. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK 7'NCİ ALTIN ÜRETİCİSİ

Peru, dünyanın en büyük ikinci bakır ve en büyük yedinci altın üreticisi. Ülkedeki resmi olmayan ya da yasa dışı faaliyet gösteren madenlerde sık sık çökmeler ya da kazalar yaşanıyor.  Bu ay başında da Peru'nun kuzeyindeki önde gelen bir altın üreticisinin altı güvenlik çalışanı bir madene düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmüştü. Hükümet ve maden yetkilileri, saldırıdan yasadışı madenciler adında hareket eden 'suç çetelerini' sorumlu tutmuştu.