Afrika dışındaki 21 ülkede maymun çiçeği vakalarındaki artış, önemli bir salgının sürmekte olduğuna dair endişeleri artırdı, ancak CEO Albert Bourla bunun bir pandemi haline gelme olasılığının çok düşük olduğunu söyledi.

ONAYLANMIŞ İLK AŞI

Bourla, "Çok dikkatli izliyoruz. Bu çok bulaşıcı olmayan bir durum gibi görünüyor, bu yüzden pandemi olması çok zor ve zaten işe yarayabilecek aşılar var. Bence şu anda asıl sorun hala Covid-19" dedi. 

Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile ortaklaşa çalışan ve onaylanmış bir corona virüs aşısı geliştiren ilk şirket oldu. Bourla, pandeminin hem ilaç sektörünün önemini hem de daha geniş sorumluluğunu vurguladığını söyledi.

‘KRİSTAL KÜREM YOK’

Bourla, Pfizer'in gerekirse aşıyı uyarlamak için Covid-19 varyantlarının ilerlemesini izlediğini ve zamanı gelince İngiltere, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki düzenleyicilere yeni formüller sunacağını söyledi. 

Covid-19 aşılarının ne kadar süre alınacağı sorulduğunda, "Kristal kürem yok ama bu sonucu etkileyebilecek birçok varyant var ve virüsün aramızda kalacağını düşünüyorum. Normal hayata geri dönmek için araçlara sahip olacağız, bu yüzden değişkenler nedeniyle hayatlarımıza kısıtlamalar getirmemiz gerektiğini düşünmüyorum" diye ekledi. (Sky News)