Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup, yakan Cemal Metin Avcı (32) ile suç delillerini gizleyerek, yok ettikleri öne sürülen kardeşi Mertcan Avcı (26), annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılanmasına, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11'inci duruşmayla devam edildi.

Davada yine karar çıkmadı. Duruşma 16 Mayıs'a ertelendi.

Cemal metin avcı'nın kardeşi de tutuklandı - Muğla Haberleri

PINAR'IN ANNESİ, YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ FENALAŞTI

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın on birinci duruşmasına sanık Cemal Metin Avcı, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin ve annesi Şefika Gültekin, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11'inci duruşma öncesi kadına şiddete karşı slogan atarak, Menteşe Sınırsızlık Meydanı'ndan adliyeye yürümek istedi. Gültekin çiftine kadın platformları üyeleri ile bazı HDP'li milletvekilleri de destek verdi. Gültekin çifti ve kadınların yürüyüşüne polis, ilk etapta izin vermedi.

Bu sırada Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, aniden fenalaşarak bayıldı. Menteşe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gültekin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şefika Gültekin'in hastaneye götürülmesinin ardından 'Pınar Gültekin isyanımızdır', 'Katledilen kadınlar isyandadır' ve üzerinde Pınar Gültekin'in portresi bulunan 'Sessiz kalmayacağız' yazılı dövizler taşıyan kalabalık, baba Sıddık Gültekin'le birlikte polis eşliğinde yürüyüşe geçti. 

'POLİSLER, 'SLOGAN ATMAK YASAK' DEDİ'

Adliye önünde açıklama yapan Sıddık Gültekin, "Polisler, 'Slogan atmak yasak' dedi. Politik sloganlar değil kadınların mücadelesiydi. Yürüyüş sırasında eşimin tansiyonu yükseldi, şu an hastanede. Serum veriyorlar, inşallah iyi olur" diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden Tülin Polat da "Pınar Gültekin'in 2 yıldır süren bu davası için bu meydanları kadınlar boş bırakmadı. Davayı uzatarak gündemden düşürmeyi planladılar. Buna en güzel cevabı buradaki kadınlar veriyor. Cinayete kurban giden hiçbir kadını unutturmayacağız. Bugün emsal bir karar çıkmasını talep ediyoruz" dedi.

TUTUKSUZ SANIK MERTCAN AVCI, DURUŞMA SALONUNDA

Daha sonra duruşma salonuna geçildi. Duruşmaya tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklardan kardeşi Mertcan Avcı ise salonda yer aldı. Diğer tutuksuz sanıklar Selim Avcı, Ayten Avcı, Eda Karagün ve Şükrü Gökhan Orhan ise duruşmaya gelmedi.

Baba Sıddık Gültekin, duruşma öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın bir an önce sonuçlanmasını ve suçluların en ağır cezayı almasını istediklerini ifade etti.

YİNE KARAR ÇIKMADI

Davada, sanık Cemal Metin Avcı'nın mahkeme heyetine yeni deliller sunacağını belirtmesi ve erteleme talep etmesi üzerine duruşma 16 Mayıs'a ertelendi.