16 yaşındaki piyanist Can Saraç, İtalya Piano Academy Eppan piyano yarışmasında Michelangeli Ödülü'nü kazandı. Tüm dünyadan gençlerin katıldığı Eppan Piyao Akademi'de 6 finalist arasına kalan Can, cumartesi günü gerçekleştirilen büyük finalde birinciliğe ulaştı.

Altın Ahududu Ödülleri sahiplerini buldu! İşte sinemanın en kötüleri Altın Ahududu Ödülleri sahiplerini buldu! İşte sinemanın en kötüleri

5 YAŞINDAN BERİ PİYANO ÇALIYOR

5 yaşından beri piyano çalan ve eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Can Saraç, 3 senedir Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde üstün yetenekli öğrencilerin kabul edildiği genç kısımda Prof. Schäfer ile eğitimine devam ediyor. Liechtenstein Akademi’nin de burslu öğrencisi olan ve düzenli olarak dünyanın en saygın profesörleri ile çalışmalar yapan Can Saraç, Kültür Koleji'nde lise öğrencisi.

'SÖZÜM VARDI VE KAZANDIM'

İstanbul Üniversitesi konservatuarı öğrencisi 16 yaşındaki Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisini yetiştiren öğretmenlerine ve ailesine teşekkür ederken, Cumhuriyet'in 100. yılında başarıları kutlamaya devam edeceklerini belirtti.

Saraç, açıklamasında "Ülkeme, beni yetiştiren öğretmenlerime, aileme ve dinleyicilerime sözüm vardı ve kazandım!" ifadelerine yer verdi.