İçişleri Bakanlığı, İstanbul merkezli 8 ilde 25 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi. PKK/KCK silahlı terör örgütünün YPS Sivil Savunma Birlikleri yapılanması içinde faaliyet göstererek örgüte eleman temin eden ve eylem hazırlığı içerisinde olan 25 kişi gözaltına alındı.

8 İLDE 24 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Harekete geçen Jandarma ekipleri, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Erzurum, Şanlıurfa, Siirt, Aydın, Batman ve Diyarbakır illerinde olmak üzere toplam 24 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyonlarda; eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 2 adet tabanca, PKK/KCK silahlı terör örgütüne ait flamalar, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖRGÜTE ELEMAN TOPLAMIŞLAR

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada Y.K. isimli şüphelinin PKK/KCK silahlı terör örgütünün sözde İstanbul YPS Sivil Savunma Birlikleri sosyal medya sorumlusu olduğu ve M,İ,, M.Ö., Y.K. ve S.K. isimli şüphelilerin çok sayıda şahsın örgütün dağ kadrosuna katılmasına aracılık ettikleri ortaya çıktı.  B.D. isimli şüphelinin ise kardeşinin örgütün dağ kadrosunda faaliyet gösterdiği, Ö.R.K. isimli şahsın eylem hazırlığı kapsamında EYPel yapımı patlayıcı madde ve Molotof malzemesi arayışı içinde olduğu, sosyal medya üzerinden konu ile ilgili araştırma yaptığı belirlendi.

HEDEF GENÇLER!

Yapılan inceleme ve fiziki takip sonucunda söz konusu örgüt üyelerinin PKK/KCK silahlı terör örgütünün dağ kadrosundan aldığı talimatlar doğrultusunda, sosyal medya siteleri aracılığı ile özellikle geçim sıkıntısı çeken, ailevi problemleri olan ve suça karışmış gençlerle irtibata geçtikleri, daha sonra kültürel, sanatsal etkinlikler ve konuşma platformları düzenleyerek gençlere örgütsel eğitim verdikleri, terör örgütüne sempati duyan kişilerden örgüte eleman kazandırdıkları tespit edildi. 

Yakalanan 25 şüpheli, Jandarma’daki sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edildi.

POLEMİKHABER.COM / ÖZLEM AKTÜRK