Rusya'yı “caydırmanın” tek yolunun NATO'nun askeri yığınağına devam etmek olduğunu öne süren Başbakan, Ukrayna'ya da askeri yardımın artırılması çağrısında bulundu. Varşova, devam eden işgalde Kiev'in en aktif muharebe tedarikçileri arasında yer aldı ve Ukrayna birlikleri için eski Sovyet yapımı tanklar ve diğer donanımlar gönderdi.

UKRAYNA İŞGALİYLE BAŞLADI

Polonya başbakanı ayrıca, NATO'ya geçiş sürecinde saldırıya uğramaları durumunda İsveç ve Finlandiya'ya askeri destek sağlama sözü verdi. Morawiecki, "NATO'ya katılım sürecinde İsveç veya Finlandiya'ya bir saldırı olması durumunda Polonya'nın yardıma geleceğini açıkça belirtmek isterim" dedi.

NATO'nun genişlemesi, Rusya'nın Şubat ayı sonlarında başlattığı Ukrayna işgaliyle yeniden canlandı. Polonya dışında, bloğun en doğudaki diğer üyeleri de ABD liderliğindeki bloğun askeri varlığının artmasını istiyor. Letonya, Litvanya ve Estonya'nın 20 bin askerden oluşan tümen büyüklüğünde bir kuvvet oluşturulması için baskı yaptığı bildiriliyor. Birlik, bir tehdit ortaya çıkarsa, herhangi bir ülkeye gönderilmeye hazır olacak. (RT)