Rus ve Belaruslu sporcuların Paris Olimpiyatları’na katılmasını istemeyen Polonya Spor ve Turizm Bakanı Kamil Bortniczuk, Polonya, Litvanya, Estonya ve Letonya'nın Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Ruslar ve Belarusluların 2024'te rekabet etmesine izin verme planını reddetmesinin ardından geldi.

‘YALNIZCA SPORCULARI CEZALANDIRIR’

Ukrayna, böyle bir durumda Paris Olimpiyatları’nı boykot etmekle tehdit ederken, IOC, herhangi bir boykotun yalnızca "sporcuları cezalandıracağını" söyledi. Bortniczuk, 10 Şubat'ta yapılacak bir toplantıdan önce IOC'nin planları üzerindeki bir bloğu desteklemek için İngiltere, ABD ve Kanada da dahil olmak üzere 40 ülkeden oluşan bir koalisyon kurmanın mümkün olacağına inandığını söyledi.

Bortniczuk, "Bunu göz önünde bulundurarak, Olimpiyatlar’dan önce zor kararlarla karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyorum ve Oyunları boykot edersek, parçası olacağımız koalisyon etkinliğin düzenlenmesini anlamsız kılacak kadar geniş olacaktır" dedi.

KINAMALAR GECİKMEDİ

Geçtiğimiz hafta açıklama yapan IOC, Rus ve Belaruslu sporcuların Paris'te tarafsız bir bayrak altında yarışmalarına izin vermek için "bir yol araştıracağını" duyurdu ve "hiçbir sporcunun sırf pasaportu nedeniyle yarışmasının engellenmemesi gerektiğini" ekledi. Hareket, Batılı ülkelerden tepki çekerek yaygın kınamalara neden oldu.  

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER