Açıklamada, "Lig bugün, 20 Aralık Pazartesi ile 26 Aralık Pazar arasında oyuncular ve kulüp personeli üzerinde 15 bin186 Covid-19 testi yapıldığını doğrulayabilir. Bu testlerden 103’ü pozitif vakaydı” denildi.

Rakam, son haftalarda 6-12 Aralık arasında 42 vaka ve 13-19 Aralık arasında 90 test pozitif ile istikrarlı bir şekilde arttı. Premier Lig'de çeşitli kulüplerde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle şu ana kadar 15 maç ertelendi.

GENÇ TAKIMLARDAN OYUNCU ARANIYOR

Şimdiye kadar üç maçı ertelenen Watford, daha önce izole edilen ancak daha fazlasının Salı günü West Ham United'a karşı evlerinde oynadıkları maçtan önce pozitif çıkan oyuncuları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Menajerleri ClaudioRanieri, 10 Aralık'tan bu yana ilk kez yapacakları "normal antrenmanlar" için 23 yaş altı bazı oyuncuları getirmek zorunda kalacağını söyledi.Ranieri, "Yüzde 100 hazır olup olmadığımızı söylemek zor. Oyuncularınızla bir antrenman seansında bunu yapmak çok zor. Antrenman yapmayan bazı oyuncular var” dedi. 

‘TEMİZLİK BAŞLIYOR’

Bugünkü Arsenal maçı ertelenen Wolves, A takımda altı onaylanmış vakası olduğunu söyledi. Wolves’danyapılan açıklamada, "Bu oyunculardan bazılarının 3 Ocak'ta Manchester United'a karşı oynayacağımız maç için geri dönecek kadar iyi olacağını umuyoruz. Operasyon ekibimiz, daha fazla enfeksiyonu önlemek için Sir Jack Hayward Eğitim Alanında derinlemesine bir temizlik ayarladı" denildi. (Guardian)