CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şehit cenazesindeki provokasyonla ilgili AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gövde gösterisi' sözlerine yanıt verdi. Özel, "Bu kadar kalpsizlik olur mu, şehit cenazesine gidiyoruz ve buna gövde gösterisi diyor. Gövde gösterisi dediğin bir elini şehidin tabutunun eline koyup, bir eline mikrofon alıp siyasi söylemlerde bulunmaktır" dedi.

Utanç tablosu yayınlandı: Çocuk yaşta evlilik verileri belli oldu Utanç tablosu yayınlandı: Çocuk yaşta evlilik verileri belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmak için Meclis'e geldi.

Meclis'in girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Genel Kurulu'nu terk ederek "CHP'yi de takip etmeyeceğim. Arkadaşlarım da takip etmeyecekler. Anayasa Mahkemesi'nin yapması gerekeni yapıyorum bugün" sözlerini sarf etmesine yanıt verdi.

Özel, açıklamasında, "Öncelikle Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar hukuki bir kararken yasamanın buna karışıyor olması, artık son zamanlarda alışkanlık haline gelen anayasal düzenin ayaklar altına alınmasından başka bir şey değil. Sayın Bahçeli'nin canı sağolsun, geçen konuşmamızı dinleyip övgülerini ifade etmişti. Bugün ben de onların grup konuşmasını dinleyemedim. Tahmin ediyorum ona yönelik de bir yaklaşım olabilir. Sayın Bahçeli böyle şeylere dikkat eder" ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti:

"MHP ÜZERİNDEN DE SÜRDÜRELİM"

"Gündemin yoğunluğundan dolayı ancak gelebiliyoruz. Ancak madem ki sayın Bahçeli kendisini muhalefet partisi olarak tanımlamıştır, biz muhalefete muhalefet etmeme geleneğimizi MHP üzerinden de sürdürelim. Ve MHP'nin bu tavrıyla ilgili değerlendirmem bununla sınırlı olsun."

"NE GÖVDE GÖSTERİSİ YA"

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Manisa'daki cenaze provokasyonuna ilişkin "Bir tanesi Manisa'da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor" sözleri sorulan Özel, "Oraya birisi Manisa'ya gövde gösterisi yapmaya gitmiş lafını utanarak ve ürpererek dinledim" diye konuştu.

Erdoğan, provokasyona sahip çıktı, Özgür Özel'i hedef aldı    Erdoğan, provokasyona sahip çıktı, Özgür Özel'i hedef aldı

Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"BU KADAR KALPSİZLİK OLUR MU?"

"Ne gövde gösterisi ya... Bu kadar kalpsizlik olur mu, şehit cenazesine gidiyoruz ve buna gövde gösterisi diyor. Gövde gösterisi dediğin bir elini şehidin tabutunun eline koyup bir eline mikrofon alıp siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş. Bindirilmiş kıtalarla, komşu ilçelerden topladıklarını oraya götürüp bize karşı slogan attırmak marifet mi? Peki buna kim karar versin? Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, orada sövgü gösterisi yapmak mı? Hangisi şehidi incitiyor. Şehit ailesi bugün konuşmuş. 'Özgür Özel bizim ailemizin evladı' diyor. Daha söylenecek bir şey var mı?"

Şehit Cenazesinde Akşener Ve Gürsel Erol’un Çelengini İndirdiler    Şehit Cenazesinde Akşener Ve Gürsel Erol’un Çelengini İndirdiler

Özgür Özel, "Bizim elimiz armut toplamaz, Erdoğan'a aynı şekilde cevap mı verelim? Aynı şekilde cevap verecek olursak camileri, avluları siyasi protesto mekanlara dönüşürse Cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacakmış" ifadelerini de kullandı.