Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gerasimov'un atanmasının Ukrayna'daki askeri gücün "liderlik statüsünün yükseltilmesi" olduğunu ve "Rus kuvvetlerinin yönetiminin kalitesini ve etkinliğini artırmak" için uygulandığı belirtildi.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ekim ayında ordunun genel komutanı olarak atanan Rus medyasının "General Armageddon" lakaplı generali Sergei Surovikin'in Gerasimov'un yardımcısı olarak kalacağını söyledi.

ORDU İÇİNDE GERİLİM ARTIYOR

Gerasimov, tıpkı Savunma Bakanı Sergei Şoygu gibi, Rusya'nın harekatta zafer elde edememesi nedeniyle ülkesinde sert eleştirilere maruz kaldı. Liderlikteki son değişiklik, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşından sorumlu üst düzey figürler arasında devam eden gerilimlerin ortasında geldi.

Salı akşamı, Rus Wagner paralı asker grubunun başkanı olan Yevgeny Prigozhin, savaş deneyiminin "birçok yönden on yıllardır savunma bakanlığının hizmetinde olanlardan önemli ölçüde üstün" olduğuyla övünerek ülkenin savunma bakanlığına tepki çekecek sözler söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER