Koç Üniversitesi’nin her sene takdim ettiği Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın bu yılki kazananı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Breene M. Kerr Kürsüsü’nde nükleer enerji ve malzeme bilimleri profesörü olarak görev yapan Bilge Yıldız oldu.

PROF. DR. UMRAN İNAN KONUŞMA YAPTI

Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen törende madalya sahibi Yıldız’ın yanı sıra Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı ve 2022 yılı Madalya Seçici Kurul başkanı Prof. Dr. Umran İnan konuşma yaptı.

BİLGİ VERDİ

Prof. Dr. Bilge Yıldız konuşmasında, kendisine çalışmanın önemini aşılayan ailesi için eğitimin çok temel bir yere sahip olduğunu belirtti. Bilimle uygulamalı olarak ilk karşılaşmayı İzmir Fen Lisesi’nde öğrenciyken yaptığı deneylerle yaşadığını kaydeden Yıldız, araştırmaları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ BİLİM MADALYASI NEDİR?

Bir yıl fen, mühendislik ve tıp; takip eden yıl da iktisadi, idari, sosyal, insani bilimler ve hukuk alanlarına odaklanan ödül, evrensel bilgi birikimine üst düzey katkıda bulunmuş 50 yaşını aşmamış bilim insanlarına veriliyor.

BİLİM İNSANLARIN LİSTESİ

2016 yılından beri verilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nı şimdiye kadar alan bilim insanlarının listesi:

Prof. Dr. Aydoğan Özcan-2016
Prof. Dr. Daron Acemoğlu-2017
Prof. Dr. Metin Sitti-2018
Prof. Dr. Filiz Garip-2019
Prof. Dr. Hatice Altuğ-2020
Prof. Dr. Ali Hortaçsu-2021
Prof. Dr. Bilge Yıldız-2022