Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Mehmet Dağ, aynı zamanda üniversitenin Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak önemli bir pozisyonda bulunuyordu. Üniversitenin demirbaş alım-satım işlemleri, kimyasal alımları ve milyonlarca liralık kantin ihalesi Dağ'ın denetimi altındaydı. Ocak ayında Dr. Dağ hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. Bu iddiaların ardından Siirt Üniversitesi Rektörlüğü bir inceleme başlattı ve mart ayında Dr. Dağ ile hizmetinde çalışan bir memuru görevden uzaklaştırdı.

4 MİLYON TL'LİK VURGUN

Halktv.com.tr'den Mustafa Balcı'nın haberine göre, hakkında idari, mali ve cezai soruşturma başlatılan Dağ'a yönelik arama emri çıkartılmış olsa da, emniyet güçleri kaçak öğretim üyesini şu ana kadar yakalayabilmiş değil.

Sezen Aksu 220 bin TL dolandırıldı Sezen Aksu 220 bin TL dolandırıldı

Yapılan incelemelerde üniversite döner sermayesinde milyonlarca liralık açıklar bulunurken, bölge esnafı söz konusu bedelin daha yüksek olduğunu ve kendilerinin de dolandırıldığını belirtiyor. Dağ aracılığıyla üniversiteye çok sayıda mal sattıklarını ancak ödeme alamadıklarını belirten esnaflar, mağduriyetlerinin onlarca milyon lirayı aştığını belirtirken, üniversitenin yaptığı incelemeler sonucu hazırlanan muhasebe iç denetim raporlarında ise usulsüzlüğe konu para 4 milyon TL seviyelerinde.

Dağ'ın yönetiminde üniversiteye ait bir e-ticaret sitesi bulunduğu da ortaya çıktı. Burada satışa sunulan şampuan, deterjan, kolonya, süzme bal ve birçok ürün için Siirt esnafından milyonlarca liralık malzeme alındığı ancak ödemelerin eksiksiz şekilde yapılmadığı iddialar arasında.

REKTÖRÜN İMZASINI TAKLİT ETMİŞ

İncelemeler sonucunda kaçak öğretim üyesi Mehmet Dağ'ın çeşitli ödeme emirlerini gerçekleştirebilmek için Rektör ve rektör yardımcılarının imzasını taklit ettiği ortaya çıktı. Hizmetinde çalışan bir memurla birlikte çok sayıda usulsüz ödeme tahsili yapan Dağ'ın, kantin ihalesini aynı anda birçok farklı kişiye vererek, bu isimlerden de yüklü ödemeler aldığı belirtiliyor.

Dağ hakkında açılan savcılık soruşturması sürüyor.