İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; “Ben sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece saat 00.00’dan sonra teyakkuza davet ediyorum. Resmi Gazeteyi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir. Olduğu zamanda Türk lirasının üzerinde nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz” demişti.

Yılmaz'ın açıklaması "Merkez Bankası Başkanının ya da Hazine ve Maliye Bakanının değişebileceği" ihtimallerini akıllara getirmiş, Yılmaz ise "Bu bir bilgi ve duyuma dayanmıyor var olan belirsizliklere vurgu yaptım" ifadelerini kullanmıştı.

Kulislerde de bu gece Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden alınacağı konuşuluyordu.

Ardından Resmi Gazete'nin internet sayfasına gece yarısından itibaren erişim sağlanamadı. Web sitesinde "Sayfada Çalışma Yapılmaktadır" ibarelerinin yer aldığı görüldü.

01.11 dolaylarında ise siteye kısmen erişim sağlanabildi ve Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar yayımlandı. Resmi Gazete'de kabine değişikliğine ilişkin bir karar yer almadı.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, bu görevlerinden alındı.

Cengizer, 7 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmıştı.

UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği görevine ise Prof. Dr. Gülnur Aybet getirildi.

5 MÜFTÜ VE İŞ MÜFETTİŞLERİ DE ATANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 5 ile müftü ataması gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda açık bulunan iş müfettişliklerine de 128 atama yapıldı.

4 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI

Kararlara göre bazı üniversitelere de rektör atandı. Ege Üniversitesi’ne Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, Uşak Üniversitesi’ne Prof. Dr Ekrem Savaş atandı.

Bu atama kararları şöyle: