Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce olumsuz bir etki yaratacağı düşünülürken, ana muhalefetten görüşme için tam destek geldi.

Reuters'ın paylaştığı habere göre Altılı Masa'dan üst düzey bir partili tarafından "HDP desteği, milliyetçi seçmenleri caydırabilir" açıklamasının ardından İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden HDP ile yapılacak görüşmelere destek verdi.

Haberde, "Erdoğan'ın yirmi yıllık siyasi saltanatını sona erdirebilecek oylamalarda belirleyici bir rol oynayacağı düşünülen HDP'nin desteği olmadan, oyların yüzde 50'sinden fazlasını alması gereken ilk turda zafer kazanması pek olası görünmüyor" ifadesi de yer aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için "ilkeler hakkında" görüşmeler yapılması çağrısı yaptı.

Saadet Partisi sözcüsü Birol Aydın da, Habertürk'e yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ittifakta yer alan diğer partilerin HDP ile görüşmesine itiraz etmeyeceğini ancak kendisinin diyalog kurmayacağını söyledi.

Yazıda, DEVA ve Gelecek partilerinin HDP ile görüşmeye olumlu baktığı da yer alırken, HDP'nin, kendi adayını çıkaracağını söylediği ancak bu kararı yeniden değerlendirdikleri aktarıldı.