Rolex'ten sonra yeni milyonluk saat! Bunu da helal yoldan kazanmış Rolex'ten sonra yeni milyonluk saat! Bunu da helal yoldan kazanmış

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul çıkışlı seferli dün (1 Kasım Perşembe) teknik aksaklık nedeniyle iptal edilmişti. Havalimanlarında büyük kargaşa ve mağduriyet yaratan bu olayın siber saldırıdan kaynaklandığı iddia edilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY sisteminin çökmesiyle ilgili açıklama yaptı.
THY sistemi dün çöktü, biletleme ve rezervasyon işlemlerine saatlerce ulaşılamadı. Network alt yapısında yaşanan sorun nedeniyle dün 19.00-22.00 arasında İstanbul kalkışlı tüm uçuşlar iptal edildi.

"SİBER SALDIRI GÖZÜKMÜYOR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haber Global'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, siber saldırı olmadığını altyapıdan kaynaklanan bir problem olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"BTK gerekli incelemeleri yaptı, bir siber saldırı gözükmüyor. Tamamen altyapıdan kaynaklanan bir problem. Tekrar etmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda THY yöneticileri ile çalışıyoruz. Gece boyunca takip ettik. Bütün dünyayı etkiledi. Sadece bir havayolu şirketi operasyonu değil bu. Bizim bayrak taşıyıcımız bir şirket. Her türlü mağduriyet giderilecek. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek."