Ülkenin orta seviye bir takımdan dünyanın en iyilerinden birine dönüşmesi ve ülkenin bir yetenek makinesi haline gelmesiyle, Portekiz’de futbol manzarası son yirmi yılda büyük ölçüde değişti.

Bruno Fernandes, Rafael Leao, Joao Felix, Joao Cancelo, Ruben Neves, Bernardo Silva, Vitinha ve diğerleri, kağıt üzerinde Portekiz'i Katar'daki en iyi milli  takımlardan biri yapacaklar. Ancak gerçek, Portekiz'deki teoriden farklıdır.

Yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo ve teknik direktör Jose Mourinho'nun yükselişi, ülkenin futbol kültürü üzerinde büyük bir etki yarattı ve onları Euro 2004 finaline ve Euro 2016 zaferine götürdü.

ronaldo biraksin haber gorseli01

BAŞARILARININ ETKİSİ AZALIYOR

Bununla birlikte, Portekiz'in Avrupa turnuvalarındaki başarısının etkisi hızla azalıyor ve 2019'da kendi evinde Uluslar Ligi şampiyonluğunu kazanması, son yarışlarda hayal kırıklığı yaratan eleştirileri hafifletmedi.

Euro 2020'de son 16'da kaybettiler, son iki Uluslar Ligi’nde finallere kalamadılar ve bu yılki Dünya Kupası'na ulaşmak için play-off oynamak zorunda kaldılar. Uluslar Ligi’nin grup aşamasındaki son maçında evlerinde İspanya'ya karşı aldıkları son yenilgi, Teknik Direktör Fernando Santos ve kaptan Ronaldo'ya yönelik eleştirilere yol açtı.

ronaldo biraksin haber gorseli

‘RONALDO BIRAKSIN’ SESLERİ

Taraftarlar ve yerel medya, tecrübeli koçun istifa etmesinin ve Ronaldo'nun bayrağı yeni nesle devretmesinin, genç ve yetenekli oyunculardan oluşan bir takımda ikincil bir rol üstlenmesinin zamanının gelip gelmediğini sorguluyor. Dünya futbolunun yeni yıldızları, oyunlarını Ronaldo'ya uyum sağlamak için uyarlama konusundaki ısrarlar nedeniyle milli takımlarında iyi performans sergileyemedi. (Reuters)