Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal, derste gösterilen çıplak kadın Rönesans tablosundan 'rahatsız olan' ve ardından 'öğretmeni haksız yere ırkçılıkla suçlayarak' tartışmaya yol açan Müslüman öğrencilerin 'disiplin cezasına çarptırılacağını' söyledi.

Putin'den faiz açıklaması: Türkiye çok dikkatli olmalı Putin'den faiz açıklaması: Türkiye çok dikkatli olmalı

Paris'in batısındaki Issou'da bulunan Jacques Cartier okulunda görevli kadın personelin, bir sanat dersinde İtalyan ressam Giuseppe Cesari'nin 17. yüzyıla ait 'Diana ve Actaeon' adlı başyapıtını göstermesinin ardından gelen tehditler yüzünden hayatından endişe ettiği bildirildi.

Eser, Yunan mitolojisindeki bir hikâyede avcı Actaeon'un tanrıça Diana ve perilerinin yıkandığı bir alana girmesini tasvir ediyor. Çıplak bir Diana ve dört çıplak kadın arkadaşını gösteren eser Paris'teki Louvre müzesinde sergileniyor.

Bakan Gabriel Attal Pazartesi günü okulu ziyaret etti ve 'bu durumdan sorumlu olan ve gerçekleri de kabul eden öğrenciler hakkında' disiplin prosedürü başlatılacağını söyledi.

DAYANIŞMA AMACIYLA İŞ BIRAKTILAR

Gelişme üzerine okuldaki personel tepkilerin hedefi olan öğretmenle dayanışma amacıyla iş bırakırken, son olayların ardından öğretmenler kendilerinin de saldırıya uğramaktan endişe ettiklerini söyledi. Kadın öğretmenin adının ve Müslüman öğrencilere ırkçı söylemlerde bulunduğuna dair asılsız iddiaların daha sonra sosyal medyada dolaşıma sokulduğunu belirten raporlar, öğretmenin hedef alınabileceğine dair korkuları arttırdı.