Demin, 2011 yılında 850 bin pound karşılığında Bournemouth'un sahiplerinden biri olmuştu. Bournemouth, 2015 yılında Premier Lig'e yükselmesinin ardından 2019 yılına kadar takımın hisselerini satın alarak tek patron oldu. 

UĞURLU GELDİ

Bournemouth, kulübün 77 yaşındaki ABD’li iş insanı Bill Foley'e satıldığını doğruladı. Foley, ekim ayında Bournemouth Vitality Stadyumu'nu ziyaret ederek Bournemouth'un Leicester City'yi geriden gelerek 2-1 yendiği maçı izledi. İki ay sonra Foley, Premier Lig onayını aldıktan sonra devralmayı tamamladı.

Bournemouth'un internet sitesine konuşan Foley, "Bournemouth topluluğunun bu kulüp için gösterdiği tutku ve desteğe büyük saygı duyuyorum ve toplulukla bağ kurmanın takımın başarısının temeli olduğuna inanıyorum. Beni tanımlayan 'her zaman ilerle, asla geri çekilme' yaklaşımıyla yol alacağız” dedi. 

Foley, "AFC Bournemouth'u başarılı olmak için mümkün olan en iyi konuma getirmek için oyuncu gelişimini, tesisleri ve taraftar deneyimini geliştirmek için mevcut en iyi futbol ve iş zekasıyla çalışmaya kararlıyım” diye ekledi. 

maxim demin bournemouth

YAPTIRIMLAR ONU ‘TEĞET’ GEÇTİ

Petrokimya endüstrisinde servet kazandığı söylenen Rusya doğumlu Demin, Chelsea'yi5,5 milyar dolara satmak zorunda kalan iş insanı Roman Abramovich'in aksine, Birleşik Krallık hükümeti tarafından yaptırımların hedefi olmamıştı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER