Rusya Devlet Başkanı, uzmanlar tarafından savaşın başarısızlığa uğradığının bir kabulü olarak değerlendirilen bir hareketle Nisan ayında General Aleksander V. Dvornikov'u atadı. Ancak yeni komutan iki haftadır kamuoyunda görülmedi, bu da bazı ABD'li yetkililerin görevine devam edip etmediği konusunda spekülasyon yapmasına neden oldu.

‘AYNI HATALARI TEKRARLADI’

Pentagon’dan bir yetkili, Moskova ordusunun doğu cephesinde tüm ülkeyi ele geçirmeye çalışırken yaptığı hataların aynısını yaptığını söyledi. Dvornikov getirildiğinde, saldırılarını daha iyi koordine etmek için ayrık hava ve kara birimleri arasında köprüler kurmaya çalıştığı anlaşıldı.

New York Times'ın haberine göre, "özel askeri operasyonun" ilk haftalarında Kremlin'in harekatı Moskova'dan yürütülüyordu ve sahada merkezi bir savaş komutanı yoktu. Bu, Dvorikov'un savaş çabalarını düzene sokmak için çalışırken Nisan ayı başlarında atanmasıyla değişti.

Mevcut çatışmada, pilotların ve kara birliklerinin Donbas'ta daha iyi koordinasyona sahip olduğu yöntemleri işe yarıyor gibi görünüyordu. Ancak ABD istihbaratının, Donbas bölgesinde toprakları ele geçirmesine rağmen, Moskova birliklerinin "ağır ve kademeli" hızının moral bozmaya devam ettiğini gösterdiği bildiriliyor. (Mirror)