Arjantin'deki göçmenlik makamları, Ukrayna'nın işgalinden bu yana çocuklarına Arjantin vatandaşlığı kazanmak için doğum yapmak üzere Buenos Aires'e seyahat etmeye başlayan Rus kadınlara baskı yapmaya başladı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Arjantin Göçmenlik Dairesi Müdürü Florencia Carignano, Rus ebeveynlere Arjantin pasaportu vaat eden kazançlı bir iş olarak tanımladığı işle ilgili adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Carignano, hamileliğin 32 ila 34. haftalarında olan 33 hamile kadının aynı uçakla ülkeye gitmesinin ardından konuşurken, kadınların birçoğu başlangıçta pasaport kontrolünde geri çevrildiğini, ancak sonunda ülkeye girmelerine izin verildiğini söyledi.

DOĞUM TURİZMİ

Doğum turizmi kavramı yeni olmasa da, savaşın bir sonucu olarak Moskova'nın batıdan soyutlanması, Rusların vize şartıyla karşılaşmadığı Arjantin'i, çocuklarına ikinci vatandaşlık ayrıcalıkları vermek isteyen aileler için popüler bir destinasyon haline getirdi.

Carignano, geçtiğimiz yıl ülkesine yaklaşık 10 bin 500 hamile Rus'un geldiğini söyleyerek "5 bin 800'ü son üç aydaydı, çoğu hamileliğin 33. veya 34. haftasında olduklarını beyan etti" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER