Rusya, Ukrayna’nın çok sayıda Rus askerini öldürdüğü ve ülkede tepkilere neden olan bir yeni yıl saldırısının intikamını almak için hedef aldığını açıklarken, İngiltere merkezli Reuters haber ajansının bölgedeki muhabirleri, Rus saldırısının yapıldığı ve askerlerin konakladığı iki üniversite yurdunu ziyaret etti.

‘RUSYA’NIN BİLGİ OPERASYONU’

Muhabirlere göre, Ukrayna’nın doğusundaki Kramatorsk kentindeki yatakhanelerin hiçbiri doğrudan vurulmamış veya ciddi şekilde hasar görmemiş gibi görünürken, orada askerlerin yaşadığına dair hiçbir bariz işaret ve ceset veya kan izi yoktu.

Ukrayna'nın Doğu Bölgesi Askeri Sözcüsü Serhiy Cherevatyi, kitlesel kayıp iddiasını, Rusya savunma bakanlığının Ukrayna'nın Rus askerlerine yönelik son saldırılarına güçlü bir şekilde karşılık verdiğini gösterme girişimi olarak nitelendirerek "Bu, Rusya savunma bakanlığının bir bilgi operasyonudur" dedi.

İNTİKAM SALDIRISI

Rusya Savunma Bakanlığı, Kramatorsk'taki binalara yönelik son saldırının, Ukrayna'nın geçen hafta Moskova güçleri tarafından kontrol edilen Donetsk bölgesinin bir bölümünde en az 89 kişinin bulunduğu Makayevka’daki Rus kışlasına düzenlediği Ukrayna saldırısının intikamı olduğunu açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında, "Ukrayna ordusu birliklerinin bu geçici konuşlanma noktalarına büyük bir füze saldırısı sonucunda 600'den fazla Ukraynalı asker imha edildi" diye eklenmişti.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER