Rusya'dan ABD'ye misilleme! JPMorgan'ın hesaplarına el konulacak Rusya'dan ABD'ye misilleme! JPMorgan'ın hesaplarına el konulacak

Rus savunma şirketi Rostec’in başkanı Sergei Chemezov yeni nesil Coalition-SV topçu silahlarının testlerinin tamamlandığını ve seri üretime geçtiğini söyledi.

Chemezov, "Sanırım yakında Kuzey Askeri Bölgede ortaya çıkacaklar, çünkü atış menzili nedeniyle bu sınıftaki obüslere ihtiyaç duyuluyor” dedi. 2021 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Kuzey Filosu’nun statüsünü Kuzey Askeri Bölgesi olarak değiştirdi ve Finlandiya ve Norveç ile sınırları paylaşan Murmansk bölgesini de bu bölgeye dahil etti.

RUSYA UYARMIŞTI

Şubat 2022’de Ukrayna’ya işgal başlatan Rusya, Finlandiya'nın NATO ittifakına katılımının ardından Moskova'nın batı sınırına asker yığacağı konusunda uyardı. Aralık ayında Rus medyası Coalition-SV obüslerinin Ukrayna'daki cephe hattına konuşlandırıldığını bildirdi.

70 kilometrelik menzilleri olan obüsler, dakikada 10 mermiden fazla atış hızına sahip otomatik sistemle donatıldı.
Öte yandan İsveç’in NATO'ya Katılım Protokolü'nün imzalanmasının ardından Rusya’nın Batı’ya daha fazla silah yığma kararı alması dikkat çekiyor. Rusya’nın Ukrayna’ya işgal başlatmasının ardından İsveç ve Finlandiya NATO başvurusu yapmış, Finlandiya’nın başvurusu bu yıl nisan ayında kabul edilmiş ve NATO’nun 31’inci üyesi olmuştu. İsveç’in NATO üyeliğine ise dün yeşil ışık yakıldı.