Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusunda Rus işgali altındaki Makiivka'daki eski bir meslek yüksekokulundaki geçici bir kışlayı yerle bir eden ateşli patlamada yılbaşı gecesi 63 askerin öldüğünü söyledi.

Bakanlık, ABD yapımı HIMARS’ın attığı roketlerin bölgeye isabet ettiğini söyledi. Ukrayna, ölü sayısının yüzlerce olduğunu söylese de, Rus yanlısı yetkililer bunu abartı olarak nitelendirdi.

RUS UZMANLAR TEPKİLİ

Rusya’da askeri uzmanlar, büyük yıkımın, komutanların Ukrayna roketlerinin menzili içinde olduğunu bilmelerine rağmen, kışla ile aynı binada mühimmat depolanmasının bir sonucu olduğunu söylediler.

‘BAŞARISIZ’ HAVA SALDIRILARI

Ayrı bir gelişmede, Ukrayna, Rusya'nın başkent Kiev ve diğer şehirlerdeki sivil hedeflere yönelik hava saldırılarının üçüncü gecesinde ateşlediği 39 insansız hava araçlarının hepsini düşürdüğünü söyledi.

Ukraynalı yetkililer, elde edilen başarının, Rusya'nın son aylarda Ukrayna'nın enerji altyapısını bitirmek için füzeler ve insansız hava araçları yağdırma taktiğinin, Rus kuvvetlerinin işgalinden bu yana 10 aydan fazla bir süredir Kiev'in hava savunmasını güçlendirmesiyle giderek daha fazla başarısız olduğunu kanıtladığını söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER