Ukrayna lideri Zelenski, 14 bölgeyle beraber başkent Kiev'in elektriksiz olduğunu ve Ukrayna'nın elektrik şebekesi operatörü Ukrenergo, planlanan elektrik kesintilerinin ülkenin tamamını etkileyeceğini söyledi. Slovakya kenti Kosice'nin Yardım Koordinatörü Roman Dohoviç, "Sayılarda bir artış hissediliyor ve bekleniyor. Şu anda yüzde 15'lik bir artış var" dedi.

İLHAK EDİLEN TOPRAKLARDA KIRAN KIRANA MÜCADELE

Ukrayna kuvvetleri son aylarda taarruza geçti, Rusya ise geçtiğimiz ay yüz binlerce yedek askeri çağırarak işgal ettiği Ukrayna şehirlerini savunmak için yeniden toplanıyor. Zelenski, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki çatışmalarda güçlerinin "tek bir santimetre" bile pes etmeyeceğini söylerken, Rusya'da görevli yetkililer Ukrayna kuvvetlerinin tanklarla birlikte güneydeki bir kasabaya doğru ilerlediğini söyledi. 

ukraynadan yeni goc dalgasi gelebilir

Donetsk sanayi bölgesindeki çatışmanın odak noktaları, Rus kuvvetlerinin Şubat ayı sonlarında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı Bakhmut, Soledar ve Avdiivka kasabaları etrafında. Bölge, Rusya'nın Eylül ayında ilhak ettiğini söylediği dört bölgeden biri. Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği 2014 yılından bu yana Ukrayna ordusu ile Rusya’nın desteklediği güçler arasında çatışmalar sürüyordu.

rus lider putin foto 01

SEFERBERLİKLE GİDENLER TESLİM OLUYOR

Kiev merkezli askeri analist Oleh Zhdanov, 21 Rus askerinin Luhansk bölgesindeki Svatove çevresinde Ukrayna güçlerine teslim olduğunu söyledi. Zhdanov, YouTube kanalında "Bu seferberliğe dahil edilmiş adamlar, gerçekten fakir, üç gün içinde yiyecek ve içecek hiçbir şeyleri yoktu. Teslim olmaya karar verdiler" dedi.

POLEMİK HABER / DIŞ HABERLER