Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Minsk'e yaptığı ziyarette konuşan Lukaşenko, "Bugün tek bir kuvvet, tek bir ordu gibi hazırlanıyoruz. Her iki ülkeden eğitmenler birbirlerinin birliklerini eğitiyorlar. Bunu herkes biliyor. Bu gerçeği saklamadık. Modern dünyada bunu gizlemek imkansız” dedi. 

Lukaşenko, hem Minsk hem de Moskova'nın "savaş istemediğini", ancak "herhangi bir saldırganlığı püskürtmek" için birlikte çalıştıklarını vurguladı.

Bu arada Savunma Bakanı Şoygu, Belarus mevkidaşı Viktor Khrenin ile yaptığı görüşmede Belarus’u Rusya için "güvenilir bir ortak" olarak nitelendirerek "Kolektif Batı'dan eşi görülmemiş bir baskı ve ülkelerimize karşı ilan edilmemiş bir savaşın olduğu bugün özellikle önemlidir" dedi. 

RUS ASKERLERİ BELARUS’A AKIN EDİYOR

Belarus, Batı ile olan gerilimleri gerekçe göstererek ekim ayında topraklarında Rusya ile ortak bir güç konuşlandıracağını duyurdu. Belarus Savunma Bakanlığı o ay ülkede konuşlanmış toplam Rus askeri sayısının 9 bin civarında olacağını söyledi. Şoygu ve Khrenin, görüşmenin ardından iki hükümet arasında bölgesel güvenlik anlaşmasının yeni bir versiyonunu imzaladılar.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER