Olay, Sibirya'nın Irkutsk bölgesine bağlı yaklaşık 85 bin nüfuslu Ust-Ilimsk şehrinde meydana geldi. Bir videoda, kamuflaj giymiş bir adamın, Rusya’nın Ukrayna işgali için seferberlik kapsamında askere alınacak kişiler odadan kaçarken, kısa mesafeden görevliye ateş ettiği görülüyor. Raporlar, en az üç el ateş edildiğini söylüyor.

‘DURUMU KRİTİK’

Yerel askere alma kuruluna da başkanlık eden komutanın ölüp ölmediği konusunda çelişkili haberler var. Video, onun binadan taşındığını ve bir sedyeye konduğunu gösterdi. Videoda hareket etmiyordu. 

Irkutsk Bölge Valisi Igor Kobzev, Telegram mesajlaşma uygulamasına, askere alım komitesinin başkanının hastanede kritik bir durumda olduğunu ve gözaltına alınan saldırganın “kesinlikle cezalandırılacağını” yazdı.

‘KİMSE BİR YERE GİTMEYECEK’ TEHDİDİ

Bir tanığa göre, adam, komutanın Ukrayna'ya gidip savaşmaları için bir moral konuşması yaptıktan sonra komutanı vurdu. Bir görgü tanığı Baykal People haber kaynağına verdiği demeçte, ateş açmadan birkaç dakika önce "Kimse hiçbir yere gitmeyecek" dedi. (Guardian)