Bakan Shoigu, Rusya'nın kısmi seferberlik planlarının üçte ikisinden fazlasının tamamlandığını duyurdu. Savunma şefi, Rus Silahlı Kuvvetlerine şimdiye kadar 200 binden fazla kişinin eklendiğini ve bunların hepsinin şu anda gerekli eğitimden geçtiğini söyledi.

Shoigu, ilgili yetkililere, seferber edilen askerlere gerekli tüm teçhizatı sağlamaları ve onları askeri pozisyonlara yerleştirmeleri talimatını verdi.Bakan ayrıca orduya katılmak isteyen askeri komiserliklerde önemli sayıda gönüllü olduğunu da sözlerine ekledi ve her bir başvuruyu dikkatle değerlendirmenin ve ciddi sebepler olmadıkça kimseyi reddetmemenin “son derece önemli” olduğunu vurguladı.

‘ASKERİ OPERASYONA KATILACAKLAR’

Ayrıca, son iki hafta içinde hizmete çağrılanların, ancak eğitimlerini tamamladıktan ve halihazırda yerde bulunan birliklerle muharebe koordinasyonunu geliştirdikten sonra Moskova'nın Ukrayna’daki askeri operasyonuna katılmak üzere gönderileceğini açıkladı.Eğitim sürecini hızlandırmak için bakan, komutanlara savaş tecrübesi olan subayların rehberliğinde yeni askerlere ek eğitim vermelerini emretti.

Ayrıca bakanlık, Kasım ayında yapılacak ve yaklaşık 120 bin kişiyi kapsayacak olan yeni askere alımların kapsamına giren askerlerin askeri operasyonda yer almayan birliklerde görev yapacaklarını duyurdu. Bu arada, Rusya'nın silahlı kuvvetlerinde zorunlu hizmetlerini yeni bitirenler evlerine dönecekler. (RT)