Şok rapora göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin'den çıkarılmasının Rus seçkinleri tarafından tartışıldığı bildiriliyor. Bir Lativian haber sitesi olan Meduza, Kremlin'e yakın kaynakların Putin'in Ukrayna'da başlattığı savaştan hem yana hem de ona karşı olanlar arasında memnuniyetsizlik kaynağı olduğundan bahsettiğini bildiriyor.

‘PUTİN’SİZ RUSYA’

Yönetimine yakın kaynakların, Putin’in olmadığı bir geleceğin "giderek daha fazla tartışıldığını" ve halefi hakkında konuşmaların "Kremlin'de perde arkasında" yer aldığını söylediği bildirildi. Meduza, üst düzey iş adamlarının ve hükümet üyelerinin Putin'in Ukrayna'daki kanlı savaşı sürdürme kararından ve bunun sonucunda batıdan Ruslara yönelik yaptırımların ölçeğinden memnun olmadıklarını belirtiyor.

Meduza, bir kaynağın, iktidardaki herkesin Putin'in başbakanlıktan ayrılmasının tek yolunun "sadece sağlığının ciddi şekilde bozulması durumunda" olduğunu bildiğini söylediğini bildiriyor. Bu nedenle, şu anda üst düzey yetkililerin memnuniyetsizliği, birbirleriyle konuşmak dışında hiçbir şeyde kendini göstermiyor. (Mirror)