Bu, 50 yıllık tarihinde ilk kez partinin Le Pen ailesinden biri tarafından yönetilmediğini gösterirken, Le Pen, bu yılın başlarında Ulusal Meclis'te 89 sandalye kazandıktan sonra parti grubunu mecliste yönetmeye odaklanacak.

‘TATİL YAPMAK İÇİN AYRILMIYORUM’

Bu hareket, parti için büyük bir yön değişikliğine işaret etmezken, Marine Le Pen, gerçek gücün kaynağı olmaya devam ediyor ve 2027'deki bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hala olası aday. Parti kongresinde siyasetten ayrılmadığını söyleyerek "Partimden tatil yapmak için ayrılmıyorum. Ülkenin bana ihtiyacı olduğu yerde orada olacağım" dedi.

PARTİNİN ZİRVESİNE HIZLI YOLCULUK

Partiye hitap eden Bardella, Fransa'yı tekrar doğru yola sokmak isteyen herkesi birleştirmeye çalıştığını söyledi. Bardella, “Bizimle birlikte Fransa halkı her zaman kendi evinde önceliğe sahip olacak ve önce halkımıza hizmet etmekten vazgeçmek niyetinde değiliz. Ülkenin 40 yıllık hatalardan, boş vermekten, boyun eğmekten ve korkaklıktan uzak durması gereken dostlar ve toparlanma yolu olacağız” dedi.

Paris banliyölerinde İtalyan kökenli fakir bir ailede yetişen Bardella, gençliğinde aşırı sağa katıldı ve geçen yıl partinin başkan vekili olarak hızla partinin zirvesine yükseldi. Partinin üst düzey liderliğine yükselmesi, partinin imajını yumuşatma ve genç seçmenleri çekme çabalarının bir parçası olarak görülüyor. (BBC)