Soruşturma Komitesi'ne göre, 16 yaşındaki öğrenci NikitaUvarov, popüler bir dünya kurma oyunu olan Minecraft'taki binayı yıkmayı planladı. Küçük Sibirya kasabası Kansk'tan gelen Uvarov, mahkum edildi ve ayrıca 30 bin ruble (400 dolar) para cezasına çarptırıldı.

‘GERÇEĞİNİ YAPACAKLARDI’

Avukatı PavelChikov, Doğu Bölge Askeri Mahkemesinin Uvarov'u terörizm suçlamalarından, yani suç faaliyeti yürütmek için eğitim almaktan suçlu bulduğunu duyurdu.Chikov, yetkililer tarafından şüpheli insan hakları ihlallerinin kurbanı olabilecekleri temsil eden bir örgüt olan Agora'ya başkanlık ediyor. Grup, yurtdışından fon aldığı için Rusya'da 'yabancı ajan' olarak sınıflandırılıyor.

Müfettişlere göre, Uvarov ve diğer iki kişi, video oyununu Kansk polis departmanının ve şehrin FSB bölümünün binalarını inşa etmek için kullandılar ve onları neredeyse havaya uçurmak için plan yaptılar. Rus gazetesi Kommersant, gençlerin oyun dünyasını binaların gerçek bir patlamasının nasıl gerçekleşeceğini göstermek için kullandıklarını bildirdi.

Uvarov, mahkeme kararının ardından gözaltına alınırken, "Ben çocuğum, terörist değilim" diye bağırdığı bildirildi. Diğe sanıklar “soruşturmayı kolaylaştırmak” nedeniyle cezai sorumluluktan muaf tutuldu.

GENÇLERİN SİCİLİ KABARIK

Uvarov ilk olarak 2020'de iki okul arkadaşı DenisMikhaylenko ve BogdanAndreev ile birlikte memleketleri Kansk'ta el ilanı dağıtımı ve havai fişek kullanımı da dahil olmak üzere işlenen suçlardan tutuklandı.

Özellikle, üçlü, biri yerel FSB binasında görünen anarşist ve matematikçi Azat Miftakhov'un serbest bırakılmasını destekleyen posterler dağıtmaktan tutuklandı. Miftakhov, iktidardaki siyasi parti Birleşik Rusya'nın Moskova ofislerine saldırdığı iddiasıyla 2019 yılında tutuklandı.

Rus yayını Novaya Gazeta'ya göre, üç genç, 2019'dan beri kendilerini patlayıcı üretimi konusunda eğitiyor ve Kansk'taki terk edilmiş araziye molotof kokteylleri atma pratiği yapıyordu. (RT)