Havana sendromundan etkilenen bazı eski yetkilileri temsil eden Mark Zaid, etkilendiklerine inanan daha fazla kişi tarafından kendisiyle temasa geçtiğini söyledi. 

Zaid, "Rakamlar kesinlikle artıyor" dedi.

YETKİLİLER: İNCELENİYORUZ

ABD yetkilileri, incelenmekte olan yeni vakaların devam ettiğini doğruladılar, ancak önceki Havana sendromu vakalarına verilen tanımın, bazı kişilerin yaşadıkları semptomları yeniden yorumlamasına ve daha önce sahip olmadıkları bir tür saldırının kurbanı olup olmadıklarını merak etmelerine neden olduğu konusunda uyardı. Dolayısıyla, yeni vakaların sayısı, yeni
olayların sayısını tam olarak yansıtmıyordu.

Aralık ayında, Ulusal Bilimler Akademisi, Küba ve Çin'deki ABD hükümeti çalışanlarının uğradığı beyin yaralanmalarının büyük olasılıkla bir tür yönlendirilmiş enerjinin sonucu olduğunu belirten bir rapor yayınladı.

‘MİKRODALGA SİLAHI MI YAPIYOR?’ SORUSU

Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'nda eski bir kimyager olan Cheryl Rofer, çalışmanın sonuçlarını, kurbanların ve bazı uzmanların Havana sendromundan bir düşman tarafından geliştirilen bir tür mikrodalga silahın sorumlu olduğunu iddiasını sorguladı.

Rofer, bir dergide, “Havana sendromu olarak kategorize edilen tipte mikrodalga etkilerinin kanıtı son derece zayıf” diye yazarak, "Bu fikrin hiçbir savunucusu, silahın gerçekte nasıl çalışacağını ana hatlarıyla açıklamadı. Böyle bir silahın herhangi bir ulus tarafından geliştirildiğine dair hiçbir kanıt sunulmadı. Olağanüstü iddialar olağanüstü kanıt gerektiriyor ve bu gizemli silahın varlığını destekleyecek hiçbir kanıt sunulmadı" şeklinde ekledi.


(Guardian)