Reuters tarafından toplanan verilere göre, hastaneye kaldırılan Covid-19 hastalarının sayısı geçen hafta yaklaşık yüzde 50 artarak 100 bini aştı ve bu eşiğe bir yılda ilk kez ulaşıldı.

Ulusal olarak, Amerika Birleşik Devletleri geçen hafta boyunca günlük ortalama 486 bin yeni vaka gördü, bu oran yedi günde ikiye katlanarak rekor kırdı. Pazartesi günü belgelenen 978 bin 856 yeni enfeksiyon, birçok eyaletin rapor vermediği Cumartesi ve Pazar günleri kaydedilen bazı vakaları içeriyordu.

Bir Reuters çetelesine göre, ABD’de ortalama Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı Aralık ayı boyunca ve Ocak ayı başına kadar günde yaklaşık bin 300 ile sabit kaldı, ancak ölümler genellikle vaka sayıları ve hastaneye yatışların gerisinde kalıyor.

VAKALARIN YÜZDE 95’İ OMİCRON

Omicron, virüsün önceki varyantlarından çok daha kolay bulaşıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) yapılan açıklamada, yeni varyantın 1 Ocak itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nde tanımlanan coronavirüs vakalarının yüzde 95,4'ünü oluşturduğu tahmin ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada, şimdiye kadarki göstergelerin Omicron'un daha az ciddi hastalığa neden olduğunu gösterdiğini söyledi. Bununla birlikte, halk sağlığı yetkilileri, Omicron vakalarının büyük hacminin, bazıları halihazırda aşılanmamış olanlar arasında bir Covid-19 dalgasıyla başa çıkmak için mücadele eden hastaneleri bunaltmakla tehdit ettiği konusunda uyardılar.

Delaware, Illinois, Ohio, Virginia ve Washington eyaletleri son günlerde rekor sayıda hastaneye yatırılan Covid-19 hastası bildirdi.Salı günkü toplam 6 bin 915 yeni vakanın pandeminin başlangıcından bu yana günlük en yüksek rakam olduğu Kentucky'de Vali Andy Beshear, sakinleri aşı olmaya ve maske takmaya çağırdı.