Spahn, bu ayın sonlarında DSÖ Dünya Sağlık Meclisi’nde resmen ilan edilecek olan Covid-19 salgınına verilen küresel tepkiye yönelik bir incelemenin bulgularını vurguladı. 

Raporun yazarlarının "pandemiye hazırlıkta küresel bir sıfırlamadan başka bir şey olmadığını" ve dünyanın "bir sonraki krize" odaklanması gerektiğini vurgulayacaklarını belirten
Spahn, dünyanın hastalıkların daha önce etkilenmemiş popülasyonlara yayılması ve hastalıkların hayvanlardan insanlara bulaşması da dahil olmak üzere potansiyel pandemik risklere "yeterince hazır olmadığını" söyledi.

İSTİHBARAT BİRİMİ KURULUYOR

Merkel, bu yıl açılacak olan DSÖ salgın istihbarat merkezinin hükümetlerin ve diğer sağlık otoritelerinin politikalarını bilgilendirmek için çalışacağını duyurdu.

Ghebreyesus brifinge verdiği demeçte, salgının küresel istihbarat sistemlerindeki "boşlukları açığa çıkardığını" ve "salgın veya salgın kıvılcımı yaratma potansiyeli ile ortaya çıkacak daha fazla virüs olacağını" söyledi.

Ayrıca, potansiyel risklerin, gerçek zamanlı olarak dünya çapında sağlık verilerini toplamayı, analiz etmeyi ve yaymayı amaçlayan Berlin'deki kurulan küresel merkez tarafından ele alınacağını duyurdu.

(RT, Çeviri: polemikhaber)