Sağlık ve Adalet bakanlıkları tarafından açıklanan taslak plan, hastaneler ve bakım evleri gibi sağlık ortamlarında ve ayrıca otobüs veya trenle uzun mesafeli yolculuk yapanlar için maskeleri zorunlu kılıyor. Aşılananlar hariç olmak üzere, hastane ve benzeri tesislerdeki ziyaretçilerin de erişim sağlamak için negatif bir corona virüs testi göstermeleri gerekecek.

BAKAN: VAKA SAYISI KESKİN BİR ŞEKİLDE ARTARSA…

Ek kısıtlamalar, yerel salgınların ciddiyetine bağlı olacak ve Almanya'nın 16 eyaletinin "daha kapsamlı" düzenlemeler uygulamaya yetkisi var. Yetkililer, pandeminin “sağlık sisteminin işlevselliği için somut bir tehlike” oluşturduğunu belirlerse, açık havada maske zorunluluğu ve sosyal mesafe gereklilikleri, kapalı alanlar için kapasite sınırlamaları ve işletmeler için daha katı sanitasyon kuralları gibi daha da güçlü önlemler getirebilirler.

Ülkenin Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yeni kuralları açıklarken, "Vaka sayısı keskin bir şekilde artarsa önlemlerin genişletebileceğini” söyledi. Taslağın hâlâ meclis tarafından onaylanması gerekmekle birlikte, sorunsuz geçmesi bekleniyor. Plan, 1 Ekim'den 7 Nisan 2023'e kadar yürürlükte kalacak ve mevcut kurallar Eylül ayında sona erecek.

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, “Çocukların okul eğitimi hakkı vardır. Bu nedenle okulların kapanmasına izin verilmemelidir” dedi ve “özgürlük üzerinde sadece gerekliyse kısıtlamalar olması gerektiğini” ve yeni planın “tecrit ve sokağa çıkma yasaklarını reddettiğini” vurguladı. (RT)