CureVac, Avrupa ve Latin Amerika'daki 10 ülkeden katılımcıları çeken 40 bin denekli bir çalışmanın son analizinde, CVnCoV aşısı için ikinci ve üçüncü aşama deneme sonuçlarını açıkladı.

ŞİRKET: VERİLER YETERSİZ

Şirketten yapılan açıklamada, "Son analiz sırasında çalışma popülasyonunda dolaşan 15 varyantın eşi benzeri görülmemiş bağlamında, CVnCoV, solunumla ilgili olmayan hafif semptomlar da dahil olmak üzere herhangi bir şiddetteki Covid-19 hastalığına karşı yüzde 48'lik bir genel aşı etkinliği gösterdi’’ denildi. 

CureVac, mRNA teknolojisi kullanılarak geliştirilen aşının 18-60 yaş grubunda aşının “orta ila şiddetli hastalığa” karşı daha etkili olduğunu kaydederek, rakamı yüzde 77 olarak bildirirken, Covid-19'dan önemli ölçüde daha fazla riskle karşı karşıya olan yaşlı hastalar için veriler yetersizdi. 60 yaş ve üstü olanlar, analiz edilen vakaların sadece yüzde 9'unu temsil ediyordu, ancak firma, mevcut verilerin "istatistiksel olarak anlamlı bir etkinlik belirlemeye olanak sağlamadığını" söyledi.

HİSSE DEĞERLERİ YERLE BİR OLDU

Açıklama, CureVac'ın mesai sonrası işlemlerde başlangıçta yaklaşık 10 puan düşen hisse değerine bir darbe indirdi ve şirketin yönetim kurulunu yeniden değiştirdiğini açıklamasının ardından görülen yüzde 9'luk kazancı geri püskürttü. Kötü performansa rağmen, CureVac CEO'su Franz-WernerHaas, son analizin 18-60 yaş grubu için "güçlü bir halk sağlığı değeri gösterdiğini" ve ortaya çıkan coronavirüs varyantları için "klinik olarak alakalı veriler" sağladığını söyledi. 

(RT)