Aralarında, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Ankara Dişhekimleri Odası, Ankara Tabip Odası, Dev-Sağlık İş, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, TümRadDer ve Yurt Sağlık Sen’in de aralarında bulunduğu  sağlık örgütleri, özlük hakları ve taleplerinin karşılanması için bugün  Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum önünde basın açıklaması yapmakistedi. Eyleme polis, müdahale ederek 8 kişiyi gözaltına aldı ve etrafını kalkanlarla çevirerek açıklama yapılmasına izin vermedi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI EK ÖDEMELERİ GERİ İSTEDİ"

SES İşyeri Temsilcisi Günal Delici, gazetecilerin soruları üzerine sefalet ücretine mahrum bırakıldıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Maaşlarımız asgari ücrete yaklaştı. Sağlık Bakanlığı 'ek ödeme yapıyoruz' dedi. Bazı arkadaşlarımız 200 lira alırken bazı arkadaşlarımız 1000 lira alıyor. Aylar sonra ‘Biz size fazla ödemişiz’ diye para istenen arkadaşlar oldu.  Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan üniversite hastanelerinde çalışan arkadaşlarımız bu ödemelerden hiçbir şekilde faydalanamadı. Korona taramaları aile sağlığı merkezlerinde yapılıyor ancak oraya hiçbir şekilde ödeme verilmedi.  Özlük haklarımız içerisinde 24 saat açık kreşimiz olsun istedik. Kreş olmadığı için çocuğu elinden alınan hemşire arkadaşlarımız var. Çocuğunu komşusuna bıraktıktan sonra yangından çocuğunu kaybeden hemşire arkadaşlarımız var.”

"YASAL OLAN HAKLARIMIZ ENGELLENİYOR"

SES Genel Sekreteri Pınar İçel de sağlık emekçilerinin taleplerinin duyulmadığını belirterek şöyle dedi:

“Bugün sağlık emek ve meslek örgütleri olarak maskeler konuşuyor eylemi için kendi iş yerimizin önündeydik.  Binlerce sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Ancak hiçbir talebimiz duyulmuyor. Bizde buna karşı sessiz çığlıklarımızı ulaştırmak için maskeler konuşuyor eylemleri yapıyoruz. Söz verilen 3600 fiili yıpranma payı başta olmak üzere özlük haklarımızla ilgili bugün bir araya gelmek istedik. Ancak herhangi bir açıklama yapmadan bir müdahaleyle karşılaşmış durumdayız. Yasal olan haklarımız engelleniyor.”

İçel, gazetecilere açıklama yaparken polis "Derhal son verin, provakasyon yapıyorsunuz" diye müdahale ederek röportaja da izin vermedi. Polis kalkanlarla çevirerek görüntü alınmasını da engelledi.