Cambridge Üniversitesi Hastaneleri NHS Foundation Trusttarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, FFP3 olarak bilinen yüksek dereceli bir maske takmak yüzde 100'e kadar koruma sağlayabilir.Buna karşılık, standart cerrahi maske takan personelin virüsü yakalama olasılığı çok daha yüksek.

‘’KIRMIZI BÖLGE DAHA RİSKLİ’’

Çalışma, hastanelerin "kırmızı" bölümlerinde Covid-19 hastalarına bakan personelin, "yeşil" veya Covid-19 olmayan bölümlerdekine göre 47 kata kadar daha yüksek bir riskle karşı karşıya olduğunu buldu.

Hastanede iş sağlığı uzmanı olan araştırmacı Dr. Mark Ferris, çalışanların enfeksiyon kontrolü açısından istenen her şeyi yapmalarına rağmen Covid-19’a yakalandığını söyledi.

‘’CERRAHİ MASKELERDEN DAHA İYİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ’’

Cambridge Üniversitesi NHS Hastaneleri Vakfı'ndan Dr. Mike Weekes, çalışmanın "FFP3 maskelerinin gerçekten etkili ve cerrahi maskelerden daha etkili olduğuna dair bazı gerçek kanıtları" verdiğini söyledi.

Weekes, "Açıkçası, tek bir hastanede nispeten küçük bir çalışma ve bu nedenle bu bulguların başka yerlerde çoğaltıldığını görmemiz gerekiyor.Ancak, bir tür ihtiyati ilke etkisi olarak gördüğümüz sonuçlardaki fark göz önüne alındığında, düşünmemiz gereken şey, coronavirüslü bir hastaya bakan herkes için FFP3 maskelerini kullanmaktır" dedi. 

(BBC)