Kardinalin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, "Doktorlar, kaydettiği ilerlemeden cesaret alıyor" denildi ve destekçilerinden "dua" istedi.

‘’AŞILAR EMPOZE EDİLEMEZ’’

Yaşadığı Roma'da sık sık maskesiz görülen 73 yaşındaki din adamının geçtiğimiz Çarşamba günü ABD’nin Wisconsin eyaletine yaptığı ziyaret sırasında yapılan test pozitif çıktı.Burke daha sonra, “Tanrıya şükür, rahat bir şekilde dinleniyor ve mükemmel tıbbi bakım alıyorum. İyileşmeme başlarken lütfen benim için dua edin. İlahi Takdire güvenelim. Tanrı bizi korusun’’ şeklinde açıklama yaptı. 

Geçen Mayıs ayında Burke, Covid-19 aşılarına şiddetle karşı çıkarak, “Aşılamanın totaliter bir şekilde vatandaşlara empoze edilemeyeceği açık olmalıdır” demişti. 

‘’AŞILARLA ÇİP YERLEŞTİRİYORLAR’’

Ayrıca aşıların “kürtajlı fetüslerin hücre dizilerinin kullanılmasıyla” geliştirildiğini ve “her insanın derisinin altına bir tür mikroçip yerleştirildiğini, böylece her an devlet tarafından kontrol edilebileceğini” söyledi. Sağlık ve yanlış bilgi uzmanları, bu tür komplo teorilerini defalarca çürüttüler.Kardinal Burke, aşı olup olmadığını söylemedi.

PAPA KARŞITI

St. Louis'in eski başpiskoposu, 2010 yılında 16. Papa Benedict tarafından kardinalliğe getirildi, ancak 2014'te Papa Francis tarafından Vatikan'daki kıdemli pozisyonundan düşürüldü.Burke genellikle kürtaj ve eşcinsellik gibi konularda alenen meydan okuduğu Francis'e karşı çıkan bir fraksiyonun başı olarak görülüyor.

Örneğin 2014'te Buzzfeed ile yaptığı bir röportajda Burke, Francis'in eşcinsellik konusundaki liberal inançlarını eleştirdi ve “çok fazla zarar verdiğini” iddia etti.2015 yılında Burke, Katolik kilisesinin giderek daha fazla “dişileştirilmiş bir ortam” geliştirdiğini söyleyerek, “Erkekler genellikle kilisede aktif olmaya isteksizdir. Kilisenin erkekleri meşgul etme çabasının olmayışı, pek çok erkeğin vazgeçmesine neden oldu” dedi. 

(Guardian)