"DÜNYADA 2022'NiN NİSASINDA AMA TÜRKİYE'DE DAHA ERKEN" (22 Eylül 2020'de yapılan açıklama) Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşının dünyaya 2022'nin Nisan-Mayıs ayı gibi gelebileceğini söyledi. Ancak Türkiye'deki aşı çalışmaları sayesinde bu tarihin Türkiye'de daha erken olabileceğini savundu.

"11 ARALIK'TA BAŞLAYACAĞIZ" (1 Aralık'ta yapılan açıklama) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşıya aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. Aralık ayında 20 milyon aşı temin etmiş olacağız. Her şey normal seyrederse aşıyı 11 Aralık'tan itibaren sağlık çalışanlarına yapacağız" dedi.

"11 ARALIK'TA GELİYOR" (4 Aralık'ta yapılan açıklama) Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'ye 11 Aralık'ta gelmesi planlanan Covid-19 aşısının ilk uygulamasının, testler için en az 14 güne ihtiyaç olduğundan 25-26 Aralık'ta yapılabileceğini söyledi. 

"23 ARALIK'TA BAŞLIYORUZ" (17 Aralık'ta yapılan açıklama) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan: "Çin menşeli aşı Türkiye’de sağlık çalışanları öncelikli olmak üzere uygulanacak. Aşılama gelecek hafta çarşambadan (23 Aralık) itibaren başlayacak. Sonrasında 65 yaş üstü ve ek hastalığı olan bireylerimiz aşılanacak. Sonra ‘kilit personel’ dediğimiz öğretmenlerimiz, bakım hizmetinde olanlar, teması yüksek meslek gruplarında çalışan bireyler aşılanacak” 

"28 ARALIK PAZARTESİ BAŞLIYORUZ" (24 Aralık'ta yapılan açıklama) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 28 Aralık Pazartesi gününden itibaren aşılamanın başlayacağını duyurdu. 4 aşamalı bir strateji yapıldığını belirten Koca, "Şubat ayı sonuna kadar 50 milyon aşı olacak elimizde. Aşılamaya sağlık çalışanlarından başlayacağız. Günde 2 milyon aşıyı yapacak imkanımız var" dedi.

"29 ARALIK'TA AŞILAR GELECEK" (27 Aralık'ta yapılan açıklama) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle işlemlere ara verildi. Aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir" dedi.

"2022 OCAK SONUNDA ANCAK..." (24 Aralık'ta yapılan açıklama) Bilim Kurulu Üyes Prof. Dr. Tevfk Özlü, Çin'den Türkiye'ye gelmesi planlanan CoronaVac aşısı hakkında, "Aşı, Türkiye'ye geldikten sonra aşıların bir testten geçme sürec var. Bugün aşı gelmiş olsa bile 15-20 günlük süre gerekiyor. Bu Ocak ortası ya da sonuna denk geliyor.

SON TARİH 31 ARALIK: (28 Aralık'ta yapılan açıklama) Aşıyla ilgili son açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan, Çin aşısının yılbaşından önce yani en geç 31 Aralık'ta geleceğini belirtti.