50'li yaşlarındaki adam, fark edilmemesini umarak gerçek kolunu kaplayan silikon bir kalıpla aşı olmayagitti.Ancak bir hemşire bu numaraya aldanmadı ve adamı polise ihbar etti.

Hemşire yerel basına, kolunu sıvadığında cildinin "kauçuk ve soğuk" olduğunu söyledi.La Repubblica'nın haberine göre, adam fark edildikten sonra hemşireyi göz yumması için ikna etmeye çalıştı ama hemşire, bunun yerine onu dolandırıcılıktan polise ihbar etti.

Yerel polis kuzeybatı İtalya'daki Biella'daki olayı araştırırken, yerel yetkililer adamın eylemini eleştirdi.PiedmontBölgesel Hükümetinin Başkanı Albert Cirio, Facebook'ta yaptığı açıklamada, pandemi sırasında tüm halkımızın yaşamı, sosyal ve ekonomik maliyet açısından ödediği fedakarlıkla karşı karşıya kalındığında, hareketin kabul edilemez olduğunu söyledi. Adamın aşı yaptırmadığı için işinden uzaklaştırılan bir sağlık çalışanı olduğu bildirildi. 

ŞOK İDDİA: İLK OLMAYABİLİR

La Repubblica, olayın bir kereye mahsus olmayabileceğini öne sürerek sosyal medyadaki bir mesaja işaret etti. Gazete tarafından alıntılanan Twitter gönderisinde, Amazon'da 488 avro karşılığında satışa sunulan, sahte kolları ve boynu olan silikon bir erkek göğüs yarım vücut takımı bulunuyordu.

Twitter kullanıcısı, "Bununla gidersem fark edecekler mi? Belki de silikonun altına iğnenin gerçek koluma ulaşmasını önlemek için fazladan bir şeyler giyerim" diye yazdı.

AŞISIZLARA HAYAT DARALIYOR

Ağustos ayından bu yana İtalyanlar, tren istasyonlarına, sinemalara, restoranlara, spor salonlarına ve yüzme havuzlarına erişmek için aşı sertifikası, negatif test veya virüsügeçirdiğine dairbelge gösteren bir "yeşil geçişe" ihtiyaç duyuyorlar. Ancak Pazartesi gününden itibaren bu faaliyetler, yalnızca aşılanmış veya yakın zamanda virüsten iyileşmiş olanlar için geçerli olan "süper yeşil geçişe" sahip olanlarla sınırlı olacak.

İtalyanların yüzde 73'ünden biraz fazlası Covid-19’a karşı tam aşılıdır. Bu rakam, Fransa ve Birleşik Krallık'tan daha yüksekken, İspanya ve Portekiz'den daha düşüktür. (BBC)