Hükümet şu anda tüm Singapurluların yanı sıra daimi ikamet edenler ve uzun süreli vize sahipleri için yurtdışından eve döndükten kısa bir süre sonra pozitif çıkmadıkları sürece tüm Covid -19 masraflarını karşılamaktadır.

AŞILANMAMIŞLAR ‘BASKI’ OLUŞTURUYOR 

Ancak 8 Aralık'tan itibaren hükümet, "kendi isteğiyle aşılanmamış Covid-19 hastalarından ücret almaya başlayacağını" söyledi. Aşılanmamış kişilerin “yoğun yatan hasta bakımına ihtiyaç duyanların büyük bir çoğunluğunu oluşturduğunu ve sağlık kaynaklarımız üzerindeki baskıya orantısız bir şekilde katkıda bulunduğunu” söyledi.

Aşı için uygun olmayan kişiler için Covid ile ilgili tıbbi faturalar ödenmeye devam edecek. Hükümet ayrıca 31 Aralık'a kadar kısmen aşılanmış kişilere ikinci bir doz almaları için zaman vererek faturayı ödeyecek.

Singapur, aşılamaya uygun nüfusun yüzde 85'inin tamamen aşılanmış olmasıyla, dünyadaki en yüksek oranlardan birine sahip.

‘SIFIR TOLERANS’ BİTTİ

Yine de ülke, artan Covid-19 enfeksiyonlarıyla mücadele ediyor ve geçen ay sağlık sisteminin artan vakalar tarafından “boğulma” riski altında olduğu konusunda uyardı. Ülkenin pandemi ile başa çıkma yaklaşımındaki değişimin bir parçası olarak karantinasız seyahati genişletmesinden bir gün sonra geldi.

Başbakan Lee Hsien Loong, daha önce küresel iş merkezinin süresiz olarak kapalı kalamayacağını ve Singapur'un karantina ve kapalı sınırlarla sıfır tolerans stratejisinden Covid-19 ile yaşamaya geçtiğini söyledi. 

Guardian