Yeni yönergelere göre, gerekli aşıları yaptıranlar aşılanmış kişilerle ve bazı aşılanmamış kişilerle birlikte ziyaret edebilecek. CDC, insanların aşılarının son dozunu aldıktan iki hafta sonra korumalı olarak kabul edildiğini söyledi.

KONTROLLÜ YAŞAMAYA DEVAM

Sağlık yetkilileri, Beyaz Saray’da gerçekleşen corona virüs brifinginde yeni güvenlik kurallarını açıkladı. Danışman Andy Slavitt gazetecilere verdiği demeçte, "Daha fazla insan aşılandıkça kısıtlamalar azaltılmaya devam edecek" dedi. Aşı olanların yine de maske takmak ve toplum içinde sosyal mesafeye dikkat etmenin yanı sıra büyük kalabalıklardan ve seyahatlerden kaçınmak gibi diğer temel güvenlik önlemlerini almaları gerekmektedir.

CİDDİ BİR ENDİŞE

Bu gelişmeye rağmen sağlık yetkilileri, corona virüs salgınının hala ciddi bir endişe olduğu konusunda uyardı. CDC Direktörü Doktor Rochelle Walensky, "Nüfusun yüzde 90'ından fazlası hala aşılanmadı" dedi. Doktor Walensky, "daha fazla insan aşılanırken ve bilim ve kanıtlar genişledikçe" kılavuzun güncellenmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. (BBC)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com