Dr. Albert Bourla, ikinciden sonra ve daha sonra her yıl "altı ila 12 ay arasında bir yerde" takviye aşısının gerekli olabileceğini söyledi. 

‘’KİLİT ROLÜ VAR’’

CNBC'ye verdiği demeçte, "Muhtemel bir senaryo, muhtemelen altı ila 12 ay arasında üçüncü bir doza ihtiyaç olacağı ve oradan sonra yıllık bir yeniden aşılama olacak, ancak tüm bunların onaylanması gerekiyor" dedi. Bourla, varyantların, grip aşılarının her yıl güncellenip yeniden uygulanmasına benzer bir şekilde, insanların COVID-19’a karşı bağışıklıklarını düzenli bir şekilde sağmalarının "kilit bir rol oynayacağını" söyledi.

İNGİLTERE EYLÜL’DE BAŞLIYOR

İngiltere'de Aşı Bakanı Nadhim Zahawi, ilk dört öncelik grubunun Eylül ayına kadar üçüncü bir takviye dozu için davet edilebileceğini söyledi. Aralık ayında ve bu yılın ilk haftalarında corona virüse karşı ilk aşılananlar 80 yaşının üzerinde, klinik olarak aşırı derecede savunmasız, sağlık ve sosyal bakım personeli ve bakım evi çalışanları oldu.

ABD’DE ‘BEKLENİYOR’

ABD'de sağlık yetkilileri, takviye dozlarının, insanlar tamamen aşılandıktan sonra dokuz ila on iki ay arasında yapılmasına hazırlanıyor. Başkan Joe Biden'ın baş bilim sorumlusu David Kessler, Perşembe günü bir kongre komitesi toplantısında, ekibinin güçlendirici aşıların uygulanmasını "beklediğini" söyledi.

Kessler, "Antikor yanıtının dayanıklılığını inceliyoruz. Güçlü görünüyor ancak bu konuda biraz azalma var ve şüphesiz yeni varyantların ortaya çıktı ve bu, aşıların daha çok çalışmasını sağlıyor. Bu nedenle, yalnızca planlama amacıyla, doz sayısını artırmamız gerekebileceğini beklememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi. (Sky News)