Fransa, İtalya ve Almanya Cuma günü aşıyı tekrar kullanmaya başlayacaklarını duyurdu.

İspanya, Portekiz ve Hollanda gelecek haftadan itibaren kullanacaklarını, İspanya ise tehlikeyi en aza indirmek için belirli grupları bu aşıyla aşılamayacağını söyledi.

"GÜVENLİ VE ETKİLİ BİR AŞI"

Tüm dünyada bir düzineden fazla ülke, Avrupa genelinde aşı olan onlarca insanda pıhtı raporlarının ardından geçen hafta aşı kullanımlarını askıya aldı. Soru, aşının pıhtılarla bir ilgisi olup olmadığı ve herhangi bir işlem yapılması gerekip gerekmediğiydi.

Avrupa İlaç Ajansı Başkanı Emer Cooke, Avrupa İlaç Ajansı güvenlik komitesinin "net bir bilimsel sonuca ulaştığını" duyurarak "Bu güvenli ve etkili bir aşıdır" dedi.

ŞİRKET SONUÇTAN MEMNUN

Tartışma, güvenlik sorunlarının halkın AstraZeneca'nın aşısına olan güvenini ciddi şekilde baltalayacağına dair korkulara yol açtı. Fransa Başbakanı Jean Castex, "tam bir güvene sahip olduğumuzu göstermek için" AstraZeneca aşısından vurulacağını söyledi.

AstraZeneca’nın tıbbi sorumlusu Ann Taylor, Avrupa İlaç Ajansı’nın bulgularını memnuniyetle karşılayarak, "Düzenleyicilerin dikkatli kararlarından sonra, aşıların Avrupa çapında yeniden başlayabileceğine inanıyoruz" dedi. (AP)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com