Atama bekleyen sağlıkçılar, bugün Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) ve Atama Bekleyen Tüm Sağlıkçılar Birliği'nin düzenlediği basın açıklamasına, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut da katıldı.

'GENÇLERİN ÖMRÜ ÇÜRÜYOR'

Nişantaşı Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Paramedik Bölümü’nden mezun olan Hilal Günay, "KPSS’den 87 aldım, hâlâ atama bekliyoruz. Bundan birçok arkadaş mustarip. Bu konuya hiçbir şekilde el atılmıyor. Duyan yok, yardım eden yok, artık bir şeyler olsun istiyoruz. Böyle gitmez, böyle gençlerin ömrü çürüyor. Emekli yaşı çok geç. Gençler dururken yaşı çok fazla olan insanlar çalışıyor. Önümüz açılmıyor, biz böyle çürür gideriz. Bu konuda bir yardım gelirse çok iyi olur" ifadelerini kullandı.

Aynı üniversite ve aynı bölümden mezun olan ve atama bekleyen bir başka sağlıkçı ise “KPSS’ye girip 89 aldım, ama hâlâ atamadım. Özel hastanelerde de iş bulmak çok zor. Biz yıllardır atama bekliyoruz ve bu yıl pandemiden dolayı sağlık çalışanına çok ihtiyaç oldu, ama bir yıldır atama yapılmıyor. Kesinlikle atama bekliyoruz. Günlük yaşantımda hâlâ tekrar KPSS’ye hazırlanıyorum. Bir umut, belki olur, atama gelir diye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'ZEYTİNE YEVMİYEYE GİDİYORUM'

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Diyaliz Teknikerliği Bölümü mezunu Barış Kanar da “Sayın Bakan’ımız Fahrettin Koca sertifikasyonun kaldırılacağını söylemişti, alımların artacağını müjdelemişti ama alımlar daha da azaldı. Diyaliz teknikerleri istediği sayıyı alamıyor, müjdeli haberi Bakan’ımızdan bekliyoruz. KPSS’den 87,5 puan aldım, sıralamam 122. Özel diyaliz merkezlerine gidiyorum, puanım yüksek olduğu için özeller de almıyor. Şu an mevsimlik işçiyim, zeytine yevmiyeye gidiyorum. Durumum şu an böyle" diye konuştu.

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Başkanı Heybet Aslanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'HÜKÜMET MAALESEF BU SORUNLARA GÖZLERİNİ KAPATTI'

"Biz dernek olarak, küçük büyük demeden, siyasi görüşü şudur demeden herkese ayrımsız bir şekilde çağrıda bulunduk. ‘Bu yaraya artık bir neşter vurmanın zamanı geldi’ dedik. Çünkü bu süreçte Sağlık Bakanı ve gerekse hükümet, Cumhurbaşkanı, özellikle bu pandemi döneminde çok ihtiyaç duyulmasına rağmen bu sorunlara maalesef gözlerini kapattılar, kulaklarını tıkadılar. Bizler, bugün burada bu arkadaşlarımızla birlikte, onların sesini duyurmaya geldik. Bugün biz, sadece bizden yarınlar için umut bekleyen bu arkadaşlarımızın sorunlarına konuşmak için geldik."

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da şu açıklamayı yaptı:

'720 BİN SAĞLIK EMEKÇİSİNE ÇOK ACİL BİR BİÇİMDE İHTİYACIMIZ VAR'